Svetainės struktūra Versija neįgaliems
lt
en ru

2024 m. kovo 8-11 dienomis Utenos regione vėl skambės klasikinė fortepijoninė ir simfoninė muzika.

Visagine vyks Tarptautinis jaunųjų pianistų ir mokytojų konkursas - festivalis, skirtas žinomos Lietuvos pianistės Aldonos Dvarionaitės 85-osioms gimimo metinėms. Festivalis jau septintą kartą suburs žymius pianistus ir muzikantus iš įvairių pasaulio šalių. Kaip padėka už kūrybinį bendradarbiavimą ir partnerystę su Zarasų miesto savivaldybe ir Zarasų meno mokykla, kurioje konkursas-festivalis vyko 2018 metais, šių metų kovo 8 dieną 14.00 val. Zarasų meno mokykloje soliniu koncertu Festivalį atidarys Turkijos pianistė Rasul Zerin.

2024 m. kovo 9 d. 10.30 val. Visagino kūrybos ir menų akademijoje prasidės iškilmingas konkurso – festivalio atidarymas, kurio metu skambės lietuvių kompozitoriaus B. Dvariono kūriniai, atliekami žymaus lietuvių pianisto Justo Dvariono, tai pat išgirsime 2021 metų VI-ojo A. Dvarionaitės konkurso – festivalio I vietos laureato Povilas Norkūnas. koncertinę programą.

Konkursas - festivalis vyks dviejose kategorijose:

  1. Pianistai - solistai. Dalyviai rungsis šešiose amžiaus kategorijose;
  2. Pianistai, skambinantys koncertus fortepijonui su simfoniniu orkestru. Dalyviai rungsis keturiose amžiaus kategorijose.

Tarptautinio A. Dvarionaitės jaunųjų pianistų ir mokytojų konkurso-festivalio pagrindinis tikslas - atkreipti muzikos ir menų mokyklų mokytojų dėmesį į mokytojų atlikimo meistriškumo lygio ir jų mokinių kūrybinės sėkmės sąsają, taip pat į jaunų atlikėjų atradimą bei jų talento atsiskleidimą bendraujant ir bendradarbiaujant su mokytoju. Todėl kategorija „E“ yra specialiai sudaryta pedagogų – atlikėjų pasirodymams. Aldona Dvarionaitė visuomet sakydavo, jog mokytojai neturi užsidaryti savo kabinetuose – jie turi koncertuoti.

Konkurso-festivalio metu atlikėjams – mokiniams bei mokytojams – sudarytos visos galimybės atskleisti savo individualumą, pianistinį meistriškumą, paįvairinti sceninę, koncertinę praktiką, kelti savo meistriškumo lygi tarptautinės komisijos narių vedamose meistriškumo pamokose.

Konkurso – festivalio programoje  Tarptautinė mokslinė – metodinė konferencija „Vaikų ir jaunimo pilietinės savimonės formavimas muzikos pagalba“, mokytojų diskusijos, ekskursijos.

Šiais metais konferencijoje pranešimus skaitys  lektoriai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Uzbekistano, Kazachstano, Vokietijos. Festivalio metu skambės tarptautinės komisijos narių soliniai koncertai – Glebo Belyajevo (Latvija) – kovo 8 d. 19.00 val., Rasul Zerin (Turkija) – kovo 9 d. 19.00 val. Lilijos Gilmanovos (Vokietija), VI tarptautinio A. Dvarionaitės konkurso Grand Prix laimėtojos – kovo 11 d. 18.30 val.

Džiugu, kad į Tarptautinio A. Dvarionaitės jaunųjų pianistų ir mokytojų konkurso-festivalio, kuris jau tapo tradiciniu, privalomą repertuarą įtraukti kūriniai, kuriuos atlikdavo Aldona Dvarionaitė. Dalyvius vertins kompetentinga komisija, kuriai nuo pirmo konkurso vadovauja profesorė Veronika Vitaitė.

Kviečiame Lietuvos gyventojus apsilankyti konkurso-festivalio perklausose, fortepijoninės muzikos koncertuose ir baigiamąjame laureatų koncerte, kuris įvyks 2024 m. kovo 11 d. 18.30 val. Visagino miesto kultūros centro koncertų salėje „Draugystė“. Laureatų koncerte dalyvaus Kauno miesto simfoninis orkestras, kuriam diriguos maestro Martynas Staškus.

Į visus konkurso – festivalio renginius įėjimas nemokamas. Kviečiame apsilankyti!

Leila Urmanova – Vnukova, konkurso - festivalio organizatorė, Visagino kūrybos ir menų akademijos mokytoja ekspertė


Komentarai

Vardas
El. paštas
Komentaras
Apsaugos kodas

Ačiū, komentaras bus matomas kai administratorius jį patvirtins.

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy-MM-dd'}}
{{comment.comment}}

Aktualios rubrikos

Visagino savivaldybė. Visos teisės saugomos © 2018 Sprendimas: UAB "Fresh Media"